B típusú szállítószalagok

B típusú szállítószalagok

„B” típusú szállítószalag pályák ( „AB”, „BC”, „ABC”)

A szállítószalag pályarendszereket vízszintes gabonatárházakban alkalmazzák a raktárak feltöltésére. Az A, B, C betűkkel jelzett szállítószalagok alatt a következőket értjük:

  • „A” szalag – az a szállító berendezés, mely a magtárban elhelyezett „B” szalagra bejuttatja a terményt (ez lehet szállítószalag, serleges felvonó vagy rédler).
  • „B” szalag – az a szállítószalag, amely a magtár gerincében kerül elhelyezésre. Egy sínpályán mozog előre-hátra, mert fele olyan hosszú mint a magtár maga, és mind a két irányba szállítani tud (ez a berendezés csak szállítószalag lehet).
  • „C” szalag – az a szállítószalag, mely a magtár hossztengelyére merőlegesen van elhelyezve, egy mindkét végén hajtott görgővel ellátott sínen. A szalag maga is két irányban mozog a sínen, és kétirányú a hevederfutás is. Erre a szalagra adja rá a terményt a „B” szalag.
 

A fenti rendszerrel elérhető a magtár állandó vízszintes feltöltöttsége, a magtári boxok egyenkénti feltöltése, illetve az automatikus feltöltés is lehetséges.

B típusú szállítószalagok képekben

B típusú szállítószalagok | Videók

Videó lejátszása
Alex B típusú, felsőpályás
Videó lejátszása
Alex B típusú, felsőpályás
This site is registered on wpml.org as a development site.