Cégünkről

Cégünkről

Szállítószalagok gyártása

Az ALEX KFT. egy 100%-ban magántulajdonú gépipari kisvállalkozás, mely 1991-ben alakult meg Szolnokon.

Cégünk elsősorban az országban és a Magyarországgal határos térségekben vált elismertté, mint a gabonaraktári anyagmozgató gépek gyártója és forgalmazója, de távolabbi országokban – Németország, Dánia, Etiópia, Egyiptom, Szaúd-Arábia, stb. – is megtalálhatók szállítószalagjaink.

Fő profilunk anyagmozgató berendezések – főként szállítószalagok – gyártása, serleges felvonók, szállítócsigák forgalmazása, beépítése, illetve ezen gépek alkatrészeinek kereskedelme.

Innováció

Elmúlt időszakban folyamatosan fejlesztettük gépjármű és gépparkunkat, illetve új és korszerű épületekkel bővítettük telephelyünket. 2017-ben felépült új iroda és raktár épületünk nagyban megkönnyíti mindennapjainkat. Az építkezés során nagy hangsúlyt fektettünk az energia hatékonyságra és környezetvédelemre, ezért hőszivattyús fűtés és napelemes rendszer került kiépítésre.

Szemlélet és stratégia

Precíz mérnöki megoldások

A közel 20 fős kisvállalkozás igen rugalmasan alkalmazkodik a mezőgazdaság mellett az iparban felmerülő sokrétű anyagmozgatási feladatok kihívásaihoz is. Precíz mérnöki megoldásokkal rukkolt már elő a konzervipar, szőlészet, borászat, faipar, építőipar, papíripar, vegyipar, építőanyag ipar, stb. területén is, melyről számos referencia tanúskodik. Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk gyártmányaink fejlesztésére, hogy azok lépést tartsanak a fejlődéssel, mert meglévő piacainkat csak így őrizhetjük meg.

Célkitűzésünk a hazai igények minél szélesebb körű kiszolgálása és az export bővítése, melynek feltétele, hogy gyártási kultúránkat is tovább fejlesszük. Így elérhetjük, hogy gépeink egyre jobbak legyenek, ami természetes törekvése egy olyan vállalkozásnak, amely hosszútávon tervezi tevékenységét.

This site is registered on wpml.org as a development site.