Ipari-, mezőgazdasági- és silótelepi anyagmozgatás

Ipari-, mezőgazdasági- és silótelepi anyagmozgatás

Az Alex Kft 30 éve fejleszti azokat a szállítószalagokat és egyéb szállító berendezéseket, melyek a tárházak betárolását ömlesztett árukkal lehetővé teszik. Ezek a tárházak elsősorban a mezőgazdaságot és az építőanyag ipart szolgálják. Széles körben alkalmazzák berendezéseinket kereskedő és logisztikai vállalkozások is, mivel gépeink termelékenysége az eddigiekben gyártottak alapján 10-700 t/h (1 t/m3 fajsúly esetén) ömlesztett termény szállítására alkalmasak. Ezek a berendezések lehetnek mobil- és stabil kivitelűek, alkalmazhatóak beltéren és kültéren egyaránt.

A magtári betárolás tradicionálisan jól megoldott, a silót gyártók általában anyagmozgató gépeket csomagban ajánlják a berendezésekhez. A tárházak számára cégünk több változatot dolgozott ki, akár a maximális, akár az optimális feltöltés vonatkozásában.

Az optimális feltöltést a termény felszínének magassága, illetve a padozatos szellőzés esetén a felszíni felület egyenletessége határozza meg. Szállítószalagjaink biztosítják az egyenletes feltöltést, üzemelésük automatizálható annak érdekében, hogy a padozatos szellőztetés esetén a betároláskor is mindig egyenletes rétegvastagság fedje le a szellőző csöveket az egyenletes száradás végett. Ez fontos a későbbi melegedések elkerülése miatt. A fentiek biztosítására cégünk a Nyugat-Európában elterjedt technológia alapján gyártja a „B” típusú betároló szalagokat

Amikor a felhasználó a magtár maximális feltöltöttségét tartja szem előtt, abban az esetben ajánljuk az ALEX típusú felsőpályás szállítószalagjainkat, melyek 400-1000mm munkaszélességűek lehetnek. A leghosszabb mely eddig készült, 165m hosszú volt.

A maximális betárolás szempontjából igen fontos a magtár keresztmetszete, alakja és méretei. Igen fontos kritérium még a magtár rácsszerkezete, mely elégtelensége jelentősen csökkenti a betárolható mennyiséget.

A magtár szélessége és magassága függvényében javasoljuk a keresztszalagos (ALEX), az oda-vissza járó („B”) és a keresztben is oda-vissza járó („B-C”) kivitelű szállítószalagjainkat. Ezek a megoldások a világon egyedülálló lehetőségeket nyújtanak a nem megfelelően kivitelezett magtárak jobb kihasználására.

A fentiek alapján az alábbi termékeinket ajánljuk a fenti feladatok megoldására:

  • alumíniumvázas stabil szállítószalagok
  • acélvázas mobil- és stabil szállítószalagok
  • serleges felvonók
  • mobil és mozgatható garatok
 

Fogadógaratokat három féle kivitelben gyártunk:

  • földszint alatti garat
  • földszint feletti mobil fogadógarat
  • rakodógéppel tölthető mozgatható garat, melyek lehetnek tölcséres és csigás kiadagolásúak vibromotoros rásegítéssel.

Ipari-, mezőgazdasági- és silótelepi anyagmozgatás képek

Ipari-, mezőgazdasági- és silótelepi anyagmozgatás | Videó

Videó lejátszása
T-300 ráadása T-428A-ra
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.