Szállítócsigák

Szállítócsigák

A csőcsigák a mezőgazdaságban, az élelmiszer- és egyéb iparban szemes termények és egyéb ömlesztett anyagok vízszintes, vagy enyhén emelkedő irányú szállítására szolgálnak. Nagyobb szállítási teljesítmény érhető el vele, de tömődés esetén nem bontható. A csiga ferde, sőt akár függőleges szállításra is alkalmas.

A vályús csigák nagy előnye, hogy a fedél eltávolítása után az esetleges dugulások megszüntethetők. Többnyire vízszintesen építik be, de max. 45o-ig alkalmazhatók.

A szállítandó anyagot általában valamilyen folyamatos szállítószerkezettel juttatják a csiga fogadó garatjába, ahonnan a csiga végig szállítja a csőben/vályúban a kiömlőnyílásig.

A csigák és házaik anyaga függ az alkalmazási területtől (pl. az élelmiszeripar számára rozsdamentes, saválló acélt javasoljuk).

A csigákat kül- és beltéren egyaránt használni lehet.

A csigák nem alkalmasak szálas, illetve nagyobb kiterjedésű darabos áruk szállítására. Mérsékelten vagy nem alkalmasak higroszkópikus (csomósodó, a levegő páratartalmát, nedvességet könnyen magába szívó) anyagok esetében.

Elsősorban magyar partnereink termékeit forgalmazzuk.

Szállítócsigák képekben

This site is registered on wpml.org as a development site.